Stroomstoring Schiphol

Is uw vlucht vanaf Schiphol afgelopen zondag geannuleerd of vertraagd vanwege de stroomstoring? Dan maakt u mogelijk aanspraak op een financiële tegemoetkoming van de luchtvaartmaatschappij!

Een stroomstoring op een luchthaven kan worden gekwalificeerd als een overmachtsituatie. Er is sprake van een overmachtsituatie wanneer een vertraging door invloeden van buitenaf niet aan de luchtvaartmaatschappij kan worden toegerekend.

Bij de vertragingen van afgelopen zondag kunnen de luchtvaartmaatschappijen zich voor een groot deel van deze vertragingen beroepen op overmacht. Voor vluchten welke later op de dag stonden gepland is deze overmachtsituatie echter niet altijd van toepassing. Stond uw vlucht later op de dag gepland en is deze met een vertraging van meer dan drie uur vertrokken, dan kunt u mogelijk toch aanspraak maken op een bedrag van hooguit € 600,- per passagier. De oorzaak van de stroomstoring wordt nog onderzocht, maar in de tussentijd heeft u in ieder geval recht op vergoeding van gemaakte kosten tijdens de wachttijd op Schiphol.

De juristen van ARAG Flight Claim zorgen ervoor dat u wordt gecompenseerd voor het ongemak. U geeft uw claim uit handen en hoeft niet zelf de strijd met de luchtvaartmaatschappij aan te gaan. Zo kunt u rustig van uw meivakantie genieten!

Claim indienen