Staking personeel Air France van 23 tot en met 26 juni

Het personeel van Air France gaat hoogstwaarschijnlijk van 23 tot en met 26 juni staken. De reden voor de staking is dat zij voor dit jaar een loonsverhoging van 6 procent eisen.

Tijdelijk voorzitter Anne-Marie Couderc zei 14 juni in een gesprek met de Franse vakbonden niet in te gaan op de looneis. De voorzitter wilt wachten tot de nieuwe ceo aangesteld is. De bonden hebben al eerder aangegeven niet te willen wachten op een nieuwe bestuurder.

De directie presenteerde wel een pakket maatregelen tegen de ‘interne malaise’. In de verklaring naar de pers toe staat dat er per direct concrete maatregelen genomen worden om de huidige werkomstandigheden te verbeteren.

Air France belooft de faciliteiten voor de grondafhandeling op de Parijse luchthaven Orly te vernieuwen. De luchtvaartmaatschappij geeft ook aan dat er meer rustruimtes komen voor bemanningsleden in Air France-toestellen. Het luchtvaartbedrijf zegt daarnaast beter om te willen gaan met de kritiek en onvrede van het personeel.

Als de staking doorgaat en uw vlucht wordt vertraagd of geannuleerd dan komt u in aanmerking voor compensatie. De compensatie kan wel oplopen tot €600 per passagier.

 

 

Claim indienen