Recht op compensatie bij staking Ryanair

Staking personeel

Het cabinepersoneel van Ryanair in Portugal, Italië, Spanje en België legt het werk voor 24 uur neer op 25 juli 2018. De luchtvaartmaatschappij heeft op voorhand daarom rond de 300 vluchten van en naar de bovengenoemde landen geannuleerd.

Het Ryanair-personeel wilt betere arbeidsvoorwaarden. Het personeel valt nu nog onder de Ierse wetgeving. Het is voor gunstiger voor we werknemers om te gaan vallen onder de wetgeving van het desbetreffende land waar ze gestationeerd zijn.

Ryanair heeft aangegeven dat de werkonderbrekingen van het cabinepersoneel niet gerechtvaardigd zijn en zegt dat de staking niets anders zal doen dan het verstoren van de vakanties en het helpen van de concurrenten.

Het is niet de enige staking waarmee Ryanair te maken gaat krijgen. Ook de piloten gevestigd in Nederland zijn van plan om actie te voeren

Compensatie

Als uw vlucht vertraagd of geannuleerd wordt als gevolg van de staking dan komt u in aanmerking voor compensatie. Een staking van eigen personeel wordt namelijk in het Nederlandse recht niet gezien als een overmacht situatie.

Compensatiebedragen worden gebaseerd op de vluchtafstand van de geboekte vlucht.

  • Bij vluchten tot 1500 kilometer heeft u recht op € 250,00 per passagier
  • Bij vluchten tussen 1500-3500 kilometer heeft u recht op € 400,00 per passagier
  • Bij vluchten van meer dan 3500 kilometer heeft u recht op € 600,00 per passagier

Flight Claim

Flight Claim stelt de luchtvaartmaatschappij aansprakelijk voor een vertraging, annulering of instapweigering. De compensatie wordt aangevraagd en wanneer deze niet direct wordt gegeven, gaat Flight Claim de (juridische) discussie aan.

Flight Claim werkt volgens het no cure, no pay principe. Dit houdt in wanneer er geen recht is op compensatie betaal je ons niets. Bij een gewonnen claim houden wij een percentage van 25% in van het totale claimbedrag.

Wij rekenen voor de rest geen administratie kosten en zelfs bij een gerechtelijke procedure zullen er geen extra kosten in rekening gebracht worden.

Mocht uw vlucht vertraagd of geannuleerd worden dan kunnen wij u helpen bij het verkrijgen van de compensatie. U kunt de claim indienen via www.Flightclaim.com.

Claim indienen